نان خرمایی

مناسب برای روضه و مجالس عزاداری

پیشنهاد ویژه

مواد لازم برای خمیر :

▫️شیر ولرم 1 پ
▫️آب یک سوم پیمانه
▫️خمیر مایه فوری 1 ق غ
▫️شکر 6 ق غ
▫️کره 50 گرم
▫️تخم مرغ 2عدد(یکی از زرده ها برای رومال)
▫️نمک یک پنس
▫️آرد 500 گرم



مواد لازم برای داخل نان:

▫️خرما 
▫️گردو 
▫️کنجد
▫️زنجبیل 
▫️دارچین 
▫️هل



طرز تهیه:

🔸خمیر مایه رو با دو قاشق از شکر و آب ولرم مخلوط میکنیم و در ظرف رو می بندیم و کنار میزاریم تا عمل بیاد(ده دقیقه کافیه)

🔸شیر ولرم،کره ذوب شده و خنک شده،دو تا سفیده و یک عدد زرده،بقیه شکر و نمک رو مخلوط میکنیم،خمیر مایه عمل اومده رو میریزیم و آرد الک شده رو کم کم اضافه میکنیم.

🔸 آرد رو در چند مرحله اضافه میکنیم، ورز میدیم تا خمیر نرم و یکدستی بدست بیاد(ممکنه همه ی آرد نیاز نباشه تا زمانی اضافه کنید که به دست نچسبه)خمیر را داخل ظرف در بسته مدت یک ساعت و نیم استراحت میدیم تا حجمش دو برابر بشه.

🔸 در این فاصله هسته خرما رو جدا میکنیم و خرما رو روی حرارت با کمی آب بصورت خمیر در میاریم ،گردو رو با گوشت کوب له میکنیم همراه با کنجد،هل،زنجبیل و دارچین رو بهش اضافه میکنیم.

🔸بعداز استراحت خمیر رو دوباره چندثانیه ورز میدیم .
خمیر رو به چونه های 50 گرمی تقسیم و با وردنه باز کرده و از مواد میانی داخلش ریختم و لبه هاشو جمع کردم و توی سینی فر چیدم و روشو پوشوندم.
فر رو روشن میکنیم و یه کاسه أب جوش داخلش میزاریم و 20 دقیقه به نون ها استراحت میدیم و روشونو زرده تخم مرغ و زعفرون می مالیم.

🔸 نون ها رو توی فر 180 درجه طبقه وسط به مدت 20 دقیقه قرار بدین (البته بستگی به دمای فرتون داره روش که طلایی شد در بیارین)



پیشنهاد ویژه

مطلب قبلیشیرینی پرتقالی 2
مطلب بعدیژله خال خالی

نظرات

نظر و تجربه شما مهم است. با ما و سایر کاربران درمیان بگذارید.
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه