درباره
تماس
خانه
سلامت
تغذیه و سلامت
خواص دارویی سماق : سینی از هفت سین
بازدید:
221
تغذیه و سلامت
صادقی
سماق، به عنوان چاشنی برای بسیاری از غذاها به کار میرود و دارای خواص دارویی فراوانی، از جمله رفع درد دندان، تقویت لثه، برطرف نمودن تب، نقرس و رماتیسم است.
سماق، به عنوان چاشنی برای بسیاری از غذاها به کار میرود و دارای خواص دارویی فراوانی، از جمله رفع درد دندان، تقویت لثه، برطرف نمودن تب، نقرس و رماتیسم است.
سماق، یکی از اقلام چیدنی بر سر سفره هفت سین است که نماد رنگ (طلوع خورشید) و مزه زندگی است.
سماق، درختچهای است به ارتفاع 4- 3 متر که شاخههای جوان و دمبرگهای آن را موهای ریزی پوشانده است. گلهای آن، حنایی رنگ است و در حدود 10 سانتیمتر طول دارد و دارای میوههای خوشهای شکل به رنگ قرمز و قهوهای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش میشوند.
نام علمی سماق Rhus coriaria است که در قدیم به آن "سماک" نیز میگفتند. در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است.
میوهی سماق پس از کوبیدن به عنوان چاشنی، همرا با غذاهایی مانند کباب استفاده میشود.
خواص دارویی سماق:
خواص دارویی سماق:
• برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتیها، ترکیب گلوکز با پروتئینهای حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئینها میانجامد و مطالعات نشان میدهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرآیند پیشگیری میکند.
• دارای طبیعت سرد و خشک است.
• برای درد دندان مفید است.
• تحریک کننده اشتها است.
• باعث تقویت لثه میشود.
• به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
• برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
• ادرارآور است.
• برطرف کننده تب است.
• برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.
• خون را تصفیه میکند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع میکند.
• در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده میکردند.
• چای سماق برای کاهش تعریق به کار میرود.
• غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.
هشدار
• خوردن سماق تازه باعث مسمومیت میشود. فقط باید خشک آن را مصرف نمود.
• مصرف بیش از اندازه سماق، مسمومیت زاست.
منبع: بیتوته
مطلب قبلی
خواص دارویی سیب : سینی از هفت سین
مطلب بعدی
خواص درمانی سركه: سینی از هفت سین
نظرات
نظر و تجربه شما مهم است. با ما و سایر کاربران درمیان بگذارید.
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
گاردین: نوشیدن قهوه در صبحها میتواند خطر مرگ را کاهش دهد
آیا تفلون برای آشپزی روزمره بی خطر و سالم است؟
بادمجان را هرگز سرخ نکنید
کاکائو بخورید تا سالم بمانید!
۶ ماده غذایی مضر برای کلسترول خون بالا
اگر این مطالب را می دانستید، نوشابه نمی خوردید
مصرف کافئین؛ بایدها و نبایدها
مارگاریتای کاهو
خواص و موارد مصرف سبزی شوید
٨ ماده غذایی نشاط آور
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی