تدابیر بهاری

آمدن فصل بهار همانطور که باعث ایجاد تغییرات زیادی در طبیعت می‏‏‏ شود، تغییرات زیادی را نیز در بدن انسان ایجاد می‏ نماید، از جمله آنکه موادی که در طی فصل زمستان به دلیل سرمای زیاد غلیظ و لزج شده‏ اند با آمدن فصل بهار طبی و گرم شدن هوا شروع به رقیق شدن و پخش شدن در بدن می‏ کنند که این مساله می‏ تواند در برخی افراد منجر به عوارضی از جمله ایجاد حسایت فصلی (رینیت آلرژیک) بثورات پوستی شود.

11نکته :

در این میان رعایت برخی نکات ساده می‏ تواند تاحدود زیادی سبب پیشگیری از این عوارض به ویژه در کسانی که سابقه ابتلا به این مشکلات را دارند، گردد از جمله:
1- پرهیز از خوردن غذاهای سنگین (البته کاهش غذا نیز توصیه نشده است، بهتر است مقدار غذا بیشتر و غذاییت آن کمتر باشد)
2- پرهیز از مصرف تنقلاتی مانند: آجیل‏ های شور، تخمه، گردو
3- پرهیز از ادویه‏ جات تند مانند: فلفل، دارچین، زنجبیل
4- پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی
5- پرهیز از مصرف کیک و شیرینی و خامه زیاد
6- پرهیز از مصرف میوه‏ های لطیف که در بدن به سرعت دچار تغییرات نامطلوب (استحاله به خلط غالب) می‏ شوند از جمله: خیار، هندوانه و ...
7- کاهش معقول مصرف گوشت قرمز
8- توصیه به لینت مزاج و جلوگیری از بروز یبوست
9- استفاده از سوپ‏‏ ها و آش‏ های ساده با پایه برنج و سبزیجات مرسوم
10- استفاده از سیب، میوه بالنگ به عنوان میان وعده
11- ورزش معتدل و عدم فعالیت بیش از حد
11- استفاده از شربت عناب، شربت آلو بخارا یا شربت تمرهندی به خصوص در افرادی که مزاج گرم دارند.


منبع: tandorostan

مطلب قبلیبهار و طب سنتی (راهکارهایی برای حفظ شادابی و نشاط در فصل بهار)
مطلب بعدیحساسیت فصلی و درمان آن با 5 گیاه دارویی
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه