عدس پلو مجلسی

مواد لازم:

عدس ۲ پیمانه
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
کشمش پلویی ۱ فنجان
زرشک (اختیاری) ۱  فنجان
خرما (اختیاری) ۴ عدد
کره ۱۰۰ گرم
گلاب (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو (اختیاری) ۴ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
آویشن و فلفل قرمز به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی


طرز تهیه:

ابتدا عدس را از ۴ ساعت قبل درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخش گرفته شود، سپس عدس را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم. در ادامه عدس را به همراه مقداری زردچوبه، آویشن و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و در حد یکی دو دقیقه تفت می دهیم. در این مرحله یک و نیم لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم عدس به مدت ۳۰ دقیقه بپزد و آب داخل قابلمه به طور کامل تبخیر شود، سپس عدس را از قابلمه خارج کرده و کنار می گذاریم.

در این مرحله برنج را نسبت به تازگی آن بین ۳۰ دقیقه تا چند ساعت درون آب و نمک می خیسانیم تا نرم شود. اگر برنج ما تازه باشد نیاز به خیساندن طولانی مدت ندارد. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم. در این مرحله ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به قابلمه اضافه می کنیم، سپس آنرا روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. در ادامه برنج را می شوییم و به آب جوش اضافه می کنیم. حالا به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. زمانی که دانه های برنج به خوبی نرم شدند و مغزشان کمی سفت بود، باید برنج را آبکشی کنیم. قبل از اینکه برنج را آبکش کنیم، عدس را به قابلمه اضافه می کنیم. اجازه می دهیم برنج و عدس با هم کمی بجوشند، سپس آنها را آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم، سپس به سلیقه خود برای ته دیگ از سیب زمینی ورقه ای یا نان لواش استفاده می کنیم. در این مرحله مخلوط عدس و برنج را با کفگیر روی ته دیگ می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی شعله بسیار ملایم قرار می دهیم تا عدس پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

حالا دو عدد از پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن به یک تابه مناسب اضافه می کنیم. در ادامه تابه را روی حرارت قرار داده و پیازها را به خوبی تفت می دهیم تا کاملا طلایی شوند، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. در این مرحله هسته های خرماها را خارج می کنیم، سپس مجددا کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و خرماها را کمی تفت می دهیم تا کمی سرخ شده و خوشرنگ شوند، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. حالا کشمش و زرشک را به  همین صورت به مدت خیلی کم تفت می دهیم تا براق و نرم شوند، سپس کنار می گذاریم. در ادامه پیاز باقیمانده را رنده می کنیم، سپس به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.

در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد، سپس نصف فنجان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد. پس از اینکه آب درون تابه کشیده شد و گوشت به روغن افتاد، آنرا نیز از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. در ادامه گردوها را درون گلاب می ریزیم تا علاوه بر اینکه کمی نرم شود، معطر نیز شوند، سپس کنار می گذاریم. در پایان پس از اینکه عدس پلو آماده شد، کره را به آن اضافه می کنیم، سپس عدس پلو را درون یک دیس بزرگ می کشیم. در ادامه عدس پلو را با گوشت چرخ کرده، زرشک، خرما، کشمش، پیاز داغ و گردو تزیین کرده و سرو می کنیم.

نوش جان



مطلب قبلیکوکو کدو حلوایی
مطلب بعدیرولت گوشت مجلسی
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه