شیرینی پنجره ای

مواد لازم:

آرد ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
نشاسته نصف پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
پودر قند به میزان لازم
گلاب ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

ابتدا نشاسته را داخل یک ظرف مناسب بریزید و شیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود و بافتی غلیظ و یکدست تشکیل شود. اگر می‌خواهید بافت شیرینی نرم‌تر شود به جای شیر می توانید از ماست استفاده کنید. سپس گلاب را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عطر گلاب پخش شود و به خورد مواد برود، سپس تخم مرغ‌ها را یکی‌ یکی به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا از لختگی خارج شوند. وقتی تخم مرغ‌ها را کامل با مواد مخلوط کردید و بافت یکدستی تشکیل شد، وانیل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا عطر وانیل در مخلوط پخش شود و بوی زهم تخم مرغ‌ها از بین برود.

سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آرد سبک و یکدست شود بعد کم‌کم و طی چند مرحله به مخلوط اضافه کنید و با لیسک در یک جهت و به شکل دورانی هم بزنید. وقتی خمیر شیرینی شکل گرفت و همه مواد با هم ترکیب شدند، آن را از صافی رد کنید تا گلوله‌های آرد در آن باقی نماند و بافت یکدست و صافی تشکیل شود. سپس در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، مقدار روغن باید به اندازه ای باشد که خمیر شیرینی‌ها کاملا در آن غوطه‌ور شود.

وقتی روغن داغ شد قالب مخصوص شیرینی پنجره‌ای را در روغن فرو کنید و تقریبا ۱۰ ثانیه نگه دارید تا گرم شود بعد قالب را تا لبه در خمیر شیرینی فرو کنید و در بیاورید. حالا قالب را که با خمیر شیرینی پوشیده شده است در روغن فرو کنید و به آرامی تکان دهید تا شیرینی از قالب خارج شود، چند ثانیه صبر کنید تا رنگ شیرینی طلایی شود.

بعد از این‌که شیرینی سرخ شد، آن را با قاشق از روغن در بیاورید و روی پارچه حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود و در دمای محیط کمی خنک شود. سپس مایه شیرینی را به دلیل این که نشاسته درون آن ته‌نشین می‌شود هم بزنید، این کار را هر چند دقیقه یکبار انجام دهید تا نشاسته کامل با مواد ترکیب شود و سپس شیرینی بعدی را درست کنید. بعد از این‌که همه شیرینی‌ها آماده و خنک شدند روی آن‌ها پودر قند بپاشید تا همه جای آن‌ها را بپوشاند، سپس شیرینی‌ها را در یک ظرف مناسب قرار دهید. در آخر شیرینی پنجره‌ای را با کمی پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کنید و همراه چای سرو کنید.

نوش جان



مطلب قبلیکیک شیفون شکلاتی مخصوص خامه کشی
مطلب بعدیشیرینی دانمارکی
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه