درباره
تماس
خانه
اخبار
گوناگون
ساخت کوه مصنوعی در دبی
بازدید:
835
گوناگون
مدیر سایت
امارات متحده عربی قصد دارد با ساخت یک کوه میزان بارش باران را کنترل کند. اگرچه کارشناسان در مورد تاثیر آن زیاد مطمئن نیستند. چون بیشتر شبیه نقشه جیمز باند به نظر می رسد تا راه مقابله با خشکسالی!
البته ساختن یک کوه از قدرت مهندسی امارات خارج نیست. این کشور قبلا نیز پروژه های زیست محیطی بزرگی را انجام داده است. مثل جزایر نخل مصنوعی نزدیک ساحل دوبی، و تپه اسکی سرپوشیده در پاساژ امارات. اما آنچه مورد بحث است تاثیر علمی این کوه بر مشکل باران است.
مرکز هواشناسی و زلزله شناسی امارات (NCMS) در حال حاضر با موسسه دانشگاهی تحقیقات جوی (UCAR) در حال بررسی فاز اول این پروژه بلندپروازانه هستند. دولت امارات بودجه ای 400 هزار دلاری برای این دو گروه در نظر گرفته تا مشخص کنند آیا با ساختن این کوه و باروری بهتر ابرها باران بیشتری نصیب امارات می شود یا خیر؟
سال گذشته NCMS در خبری اعلام کرد دولت دوبی 588 هزار دلار برای باروری ابرها در سال 2015 هزینه کرده است. در طول سال 186 پرواز کلرید پتاسیم، کلید سدیم و منیزیم را به درون ابرها پاشیده اند. این پروسه بارش باران را تقویت می کند. حالا دولت امارات امیدوار است با جمع کردن ابرها در اطراف این کوه بتواند راحت تر و موثرتر آنها را بارور کند.
رییس تحقیقات NCAR گفت: "چیزی که ما در جست و جوی آن هستیم بررسی تاثیر این کوه ها بر روی آب و هواست. ما تابستان امسال گزارش خود را در مورد فاز یک منتشر می کنیم."
اما بعضی دانشمندان بعید می دانند تحقیقات NCAR به کوه های باران زا ختم شود. یک استاد فیزیک دانشگاه آکسفورد گفت: "من واقعا بعید می دانم این کار نتیجه بخش باشد. شما برای این کار باید یک رشته کوه بلند بسازید نه فقط یک قله. در غیر این صورت هوا به راحتی از این کوه رد می شود. حتی اگر بتوان رشته کوه ساخت، کوه ها باعث بارش باران بیشتر بر روی شیب خود می شوند و حتی اگر بخواهید در همان نقطه ابرها را بارور کنید احتمال بارش باز هم پایین است چون شواهد دال بر این است که باروری ابرها در بارش باران چندان موثر نیست."
پروفسور پیرهامبرت متخصص جئوفیزیک و تغییرات اقلیمی می گوید خصوصیات اقلیمی منطقه اجرای این پروژه را بسیار سخت می کند. "امارات متحده به دلیل جریان های هوایی غالب بر آن یک بیابان است و هر کوهی که ساخته شود این شرایط را تغییر نمی دهد."
پیرهامبرت تاکید می کند که برای NCAR احترام زیادی قائل است و این موسسه می تواند از این مبلغ اندک برای تحقیق در مورد مشکل خشکسالی استفاده کند. او می گوید باید به طور علمی بررسی شود چرا در منطقه ای که با دریا احاطه شده و رطوبت بالایی دارد باران کمی می بارد.
از نظر او بهتر است هزینه این پروژه صرف گیاهان نمک زدا شود.
منبع: لست سکند
مطلب قبلی
«بیل گیتس» دربارهی خالق فیسبوک چه میگوید؟
مطلب بعدی
ورود خودرو مشترک ایران و چین به کشور
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
مطالب مرتبط
برترین وبسایتها در نهمین جشنواره وب و موبایل ایران از دید داوری و مردمی
چرا ایرانیها، رنو ساندرو استپوی را اینقدر زیاد دوست دارند؟
شبکه اطلاعات باربری و اتوبار راه اندازی شد؛ ثبت نام اتوبارها در سامانه
دنا پلاس ایران خودرو با آپشن های جدید
مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک: مذهب خیلی اهمیت دارد
۱۱ حقیقت جالب درباره پوتین از نگاه بیزنس اینسایدر
سیمکارت 09999 از بهمنماه با اپراتور مجازی (MVNO) به بازار می آید
پاسخ به ۲۳ سوال در مورد مهاجرت به اپراتورهای دیگر با حفظ شماره موبایل
لوگوی شرکت ها و راز سمبل های به کار رفته در دل آنها
مجله فوربز: اپل ارزشمندترین برند دنیا
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
فناوری
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
ورزش
علم ورزش
کاریکاتور ورزشی
پوستر ورزشی